Full width home advertisement

Ψυχολογία

Διατροφή

Ταξίδια

Σκέψεις και Απόψεις

Νέα Μου

Άλλα Ενδιαφέροντα Άρθρα

Post Page Advertisement [Top]

Λίγα λόγια για το Μάστερ μου και γιατί το επέλεξα

Λίγα λόγια για το Μάστερ μου και γιατί το επέλεξα
Έφτασε λοιπόν ο καιρός και για μένα, μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και επιμονής να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, στοχεύοντας σε μία υπέροχη πορεία οι οποίες θα με οδηγήσουν, όντας πιο συνειδητοποιημένη για το αντικείμενο με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ αλλά και για τις ικανότητές μου. 
Επειδή πολλοί με ρωτούν και μασάω τα λόγια μου γιατί είναι πραγματικά μεγάλη ιστορία να εξηγήσω πως από έναν καθηγητή στο ΤΕΙ, κάποιους καλούς/άριστους βαθμούς, άριστη πτυχιακή εργασία κτλ κατέληξα να αγαπήσω αυτό τον τομέα, αποφάσισα να γράψω μερικά λόγια εδώ. 


Το ιστορικό

Για όσους γνωρίζουν ή για όσους το έχουν διαβάσει στο προφίλ μου, ήρθα στο εξωτερικό με στόχο να εντρυφήσω περισσότερο στην ψυχολογία, επειδή πάντα είχα ως στόχο τον άνθρωπο και ως λογοθεραπεύτρια ήθελα να εξελίξω τις δυναμικές του θεραπευτή, αλλά και στις νευροεπιστήμες, καθώς ήμουν ενθουσιασμένη από τις προπτυχιακές μου σπουδές μαθαίνοντας τις εγκεφαλικές λειτουργίες και το τι συμβαίνει σε περιπτώσεις παθολογίας -και η λογοπαθολογία άλλωστε σχετίζεται άμεσα με όλα αυτά. 

Αναφορικά με το μεταπτυχιακό και την επιλογή μου, ήμουν τυχερή να ανακαλύψω αυτόν ακριβώς το συνδυασμό που έψαχνα και μάλιστα σε ένα από τα καλύτερα ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου: στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Θυμάμαι που διάβαζα τότε -για να συγγράψω το βιβλιογραφικό μέρος της πτυχιακής μου- για την συμβολή της δοκιμασίας της Γλασκώβης στην εκτίμηση του επιπέδου συνείδηδης του ασθενή έπειτα από εγκεφαλικό τραύμα. Και έλεγα "φαντάζεσαι; Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης! Για φαντάσου..." και ονειρευόμουν, ένα από τα πολλά όνειρα που έκανα εκείνο το διάστημα διαβάζοντας για μία επιστήμη που αγάπησα. Για φαντάσου! 

Αποφάσισα επιπλέον να καταλήξω σε ένα πρόγραμμα conversion (για αλλαγή καριέρας, για όσους δηλαδή δεν έχουν πρώτο πτυχίο στην ψυχολογία αλλά θα ήθελαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε αυτή) αναγνωρισμένο από τον Βρετανικό σύλλογο των Ψυχολόγων ώστε να μπορέσω να εργαστώ ως ψυχολόγος αργότερα συνεχίζοντας με ένα διδακτορικό, εάν το επιλέξω, ή να συνεχίσω ως ερευνήτρια σε κάποιο project στο Πανεπιστήμιο. Ήθελα να μου άνοιγε όσες περισσότερες πόρτες, να γνωρίσω τις διεξόδους και να επιλέξω εγώ αργότερα τι θα ήθελα τελικά να κάνω συμφωνα με το τι απολάμβανα περισσότερο σε αυτή την ακαδημαϊκή πορεία. 

Με λίγα λόγια, καλύπτει το αντικείμενο που θέλω -το συνδυασμό νευροεπιστήμης και ψυχολογίας- και ταυτόχρονα μου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξω καριέρα εάν το επιθυμώ ή να μάθω περισσότερα, να εκπαιδευτώ και να εργαστώ στην έρευνα γύρω από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε συγκεκριμένα θέματα. 


Το πρόγραμμα
*Ακολουθεί το κείμενο και στα αγγλικά παρακάτω

Το πρόγραμμα λοιπόν έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ευρεία εκμάθηση της ψυχολογικής θεωρίας και πρακτικής. Θα υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να ειδικεύονται στη γνωστική νευροεπιστήμη ή την κλινική ψυχολογία με επιπλέον επιλογή κάποιων προαιρετικών μαθημάτων. Επιπλέον, οι απόφοιτοι του MSc θα έχουν μια σειρά ακαδημαϊκών, πρακτικών και άλλων δεξιοτήτων, μεταξύ των οποίων η λήψη πρωτοβουλιών, η αυτοπεποίθηση και η κριτική ικανότητα, οι οποίες προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η κατάρτιση στη μεθοδολογία έρευνας και στη συγγραφή διπλωματικής εργασίας και project συμπεριλαμβάνονται.

Αυτό το MSc μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως βάση για διδακτορικό δίπλωμα, όσο και ως επαγγελματικό προσόν από μόνο του. Οι απόφοιτοι μπορούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω ακαδημαϊκή κατάρτιση δηλαδή, ακολουθώντας διδακτορικό. Εκτός από τα ακαδημαϊκά οφέλη αυτού του προγράμματος, αυτό το MSc θα είναι ελκυστικό για μια ευρύτερη αγορά εργασίας, για εκείνους που δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν διδακτορικό δίπλωμα, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις για τις τεχνικές απεικόνισης του εγκεφάλου αλλά και την ακαδημαϊκή εμπειρία να εργάζονται μέσα σε μιας υψηλής ποιότητας ερευνητικό περιβάλλον. 

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει διδακτορική έρευνα [PhD, MSc (Res)] στις ακόλουθες ερευνητικές περιοχές:
· Χρήση μη επεμβατικών μεθόδων απεικόνισης εγκεφάλου με χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), μαγνητοεγκεφαλογραφήματος (MEG), ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG)
· Δυναμική της ακουστικής και οπτικής επεξεργασίας
· Νευροενδοκρινικές επιδράσεις στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις
· Μοριακοί μηχανισμοί της συναπτικής διαβίβασης και πλαστικότητας
· Νευρωνικός έλεγχος της αναπνοής
· Σχιζοφρένεια
· Τραυματισμός σπονδηλικής στήλης
· Σύνδρομο Rett
· Απεικόνιση σε οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο
· Κλινική δοκιμή εγκεφαλικού επεισοδίου και σχεδιασμός
· Βλαστοκύτταρα ως θεραπεία για εγκεφαλικό επεισόδιο
· Πειραματική ψυχολογία
· Γνωστική νευροεπιστήμη
· Γλώσσα/επικοινωνία και αντίληψη.



*Το αντίστοιχο κείμενο στα αγγλικά: 

This programme is designed to provide a broad and critical awareness of psychological theory and practice. There will be the possibility for students to specialise in Cognitive Neuroscience or Clinical Psychology in their choice of optional courses. In addition, graduates from the MSc will have a range of generic intellectual and practical skills, including initiative, self-reliance and critical ability, which are easily adaptable to the needs of the labour market. Training in psychological research methods and project work will be included in the programme.

This MSc can function as both a feeder for a PhD but also as an industry focused qualification. Graduates of this programme may go onto further academic training and pursue a PhD. In addition to the academic benefits of this programme, this MSc will be attractive to a wider job market, to those who do not wish to pursue a PhD but wish to acquire brain imaging techniques and have the academic experience of working within a high quality research environment. 

The University offers the following research study areas:
PhD, MSc (Res).
· Non-invasive multimodal brain imaging using fMRI/MEG/EEG
· Dynamics of auditory and visual processing
· Neuroendocrine effects on social interactions
· Molecular mechanisms of synaptic transmission and plasticity
· Neural control of respiration
· Schizophrenia
· Spinal cord injury
· Rett syndrome
· Imaging in acute stroke
· Stroke clinical trial and design
· Stem cells as treatment for stroke
· Experimental psychology
· Cognitive neuroscience
· Language/communication and perception.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]